Varen!

24 juli 2023 - Ålgård, Noorwegen

Vandaag om 6 uur op want om 10 uur gaat de boot. In rap tempo ingepakt en om half acht leveren we de sleutel in bij de receptie. Het regent overigens nog steeds. Een prachtig ritje door een heel stil stuk Noord Denemarken om bij de boot te komen. Ik heb al 8 keer gedroomd dat we om de meest vreemde redenen geweigerd werden bij de boot. De opluchting was dan ook welgemeend dat de meneer in het hokje al weet hoe we heten en zonder problemen onze tickets uitprint. Een half uurtje in de rij en we mogen aan boord. Eiger mag mee maar uitsluitend aan dek. Regenkleding dus mee. De overtocht duurt 4 uur dus al gauw zoeken de jongens hun heil binnen waar het een stuk behaaglijker is. Een aardige mevrouw last ze in een ruimte met hele luxe ligstoelen. De boffers hebben zelfs geslapen. Eiger en ik hebben het grootste gedeelte van de reis groen doorgebracht. Gelukkig werd het wat rustiger zodra Kristiansand in zicht kwam. Hier hebben we ook het eerste droge weer. Alleen de haven is al de moeite waard met zijn enorme cruiseschepen. We maken een rit van ruim 200 kilometer naar ons eerste Noorse onderkomen in Ålgard vlak bij Stavanger. Een schattig rode hut. Op de kaart leek het een saaie rit maar de realiteit is totaal anders. Prachtige landschappen en kleine fjordjes en alles met een heerlijk zonnetje erbij.  We zullen hier drie nachten blijven. De komende dagen wordt er aardig wat regen verwacht maar als we ons aanpassen aan het weer hebben we misschien de mazzel evengoed te kunnen doen wat op ons verlanglijstje staat. We zullen zien!

1. Marion:
    24 juli 2023
    Joepie, misselijkheid weg, vaste grond onder de voetjes.
    Nu nog rust, zon en warmte, dat is toch niet zo veel gevraagd ?
    Ach, een regenpak is ook vakantie kleding zeggen ze
  2. Evy:
    24 juli 2023
    Geniet ervan, de mannen gaan naar de preekstoel?
  3. Christa:
    25 juli 2023
    Morgenochtend wordt het droog dan gaan we die proberen. Vandaag Stavanger en de westkust. Eiger een rustdagje.
  4. Peter van der Meijden:
    25 juli 2023
    Gisteren wel gereageerd maar kennelijk iets mis gegaan. Hopelijk zijn jullie weer op de klaver 🍀. En zeeziek is niet voor iedereen weggelegd natuurlijk. Geniet van het vervolg van jullie trip.